Vigdis Hansa Elst

1991

Biografie

Opleiding

Vigdis Hansa Elst (°1991) behaalde in juni 2018 haar masterdiploma klassieke compositie aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Wim Henderickx en Luc Van Hove. 

Componist

In haar huidige repertoire vinden we veel vocale werken terug, zowel kamermuziek als koorwerken, in jazz- en klassieke bezettingen of combinaties. Haar orkestwerk Caterpillar in machine werd uitgevoerd door het Antwerp Symphony Orchestra in de Koningin Elizabethzaal te Antwerpen. Eind 2018 werd haar eerste uitgave een feit: het koorwerk How Sweet the Moonlight voor SSA en piano werd uitgegeven door Euprint ed. en in première gebracht door Vocaal Ensemble Caloroso, voor wie ze momenteel aan enkele nieuwe stukken werkt. Ook muziektheater is een belangrijk aspect in Vigdis’ oeuvre, met als hoogtepunten haar afstudeerproject Bloot i.s.m. Muziektheater Transparant en haar muziekkamer VAL die ze creëerde voor Zonzo Compagnie’s Big Bang Festival. 

Tekstschrijver

Naast muziek schrijft Vigdis ook eigen teksten en niet alleen voor muzikale doeleinden. In 2014 won ze de derde prijs in de Antwerpse voorronde van Write Now!, de grootste schrijfwedstrijd van het Nederlandse taalgebied. 

Performer

Als performer en zangeres stond Vigdis al op verschillende podia in binnen- en buitenland met eigen projecten, zoals voor VAL.

Deel deze pagina