Nieuws en inspiratie

Plainte voor koor, solisten en instrumentaal ensemble

Diederik Glorieux schreef in opdracht van het Kortrijks Vocaal Ensemble Plainte, voor koor, solisten en instrumentaal ensemble.
Vlaamse componisten

Kurt Bikkembergs schrijft festivalsong World Choir Games 2020

Aan wie anders dan Kurt Bikkembergs konden we dit vragen? Speciaal voor de WCG-editie hier in Vlaanderen schreef hij het lied Listen in tal van bezettingen waarin elk koor zijn gading kan in vinden.
Creatie, Vlaamse componisten

Nieuwe koorbundel Hallelujah van Carus

De koorbundel Hallelujah brengt ons naar de fascinerende wereld van Afro-Amerikaanse muziek: 30 gospels en spirituals werden gearrangeerd voor gemengd koor a cappella of met piano.
Nieuw in de bib

Kristiaan Van Ingelgem blaast 75 kaarsjes uit!

Voor zijn verjaardag brengt de 2de Adem op 15 en 16 juni een a-capellaprogramma met een aantal van zijn werken onder leiding van zoon Maarten en met medewerking van dochter en sopraan Tineke.
Vlaamse componisten

The Seasons van Peter Pázmány

Peter Pázmány schreef eerder voor Koorklank het werkje Fall. Na de eerste uitvoering schreef dichter Gerd Van Riel nog drie andere teksten...
Nieuw in de bib, Vlaamse componisten

Korte krachtige liedjes voor kinderen

ZUMIS zijn korte krachtige liedjes voor kinderen van de lagere school. Barbara Cool is muzikante, muziekdocente en initiatiefneemster. Wij zijn alvast fan!
Nieuw in de bib

Missa Latina

Een nieuwe mis met Latijns-Amerikaanse ritmes, Argentijnse tango en Latin Jazz ontstond voor het International Choir Festival C.H.O.I.R. in de Landesakademie Ochsenhausen in 2016
Nieuw in de bib

Beluister deze opnames van Frits Celis' werk!

90 werd hij, op 11 april. 2019. Frits Celis (°1929) kan ondertussen als de nestor der Vlaamse componisten door het leven.
Vlaamse componisten

Biografie Raymond Schroyens te koop

Ter gelegenheid van de 85ste verjaardag van Raymond Schroyens, schreven zijn zoon Daniël en dochter Ann een vlot relaas van zijn leven en een analytisch overzicht van zijn werken.
Vlaamse componisten

Zuid-Afrikaanse spirit

Zoek je melodieuze bewerkingen met genoeg ritmiek en Zuid-Afrikaanse spirit? Dan moet je bij Michael Barrett zijn.

Pagina's