Nieuws en inspiratie

Is het wel mogelijk om samen te leven in deze superdiverse wereld? Het oratorium Heavens van Philippe Lamouris gaat de uitdaging aan. Het werk is een hedendaagse hymne voor de vreugde en wordt uitgevoerd door verschillende koren uit verschillende landen. Rozemarijn Vanwijnsberghe schreef de tekst en leidt bovendien het koor. Een heerlijk project dat aanstaande zaterdag 23 oktober gecreëerd wordt in Schaarbeek in het kader van de World Choir Games. Je hoort er meer over in onze podcastaflevering.
Chamber Choir Flanders neemt begin november deel aan de open competitie van de World Choir Games. Evita Nossent bezoekt hen op hun eerste repetitie en spreekt met Harry Viaene, pianostemmer, die - zo zegt hij zelf - door zijn architect als het ware het koor ingepraat werd. Een korte aflevering in aanloop naar de World Choir Games.
Tijdens Europa Cantat in Ljubliana kon je via Europa Cantat TV de Award Ceremony volgen. Maar miste je het in volle zomer dan kan je het hier herbekijken.
'We zijn al vaker gestresseerd geweest dan effectief ontgoocheld.' Julien Libeer over Singing Molenbeek aan het woord in onze podcast Stemhebbers.
Dit jaar een afgeslankte versie van Europa Cantat in Ljubliana, omwille van de pandemie. De organisatie zette echter Europa Cantat TV op. Op de Belgische nationale feestdag komen de winnaars van de European Award for Composers - alle 4 uit Vlaanderen! - tijdens een panelgesprek aan bod.
'Als iemand begrijpt hoe een voetbalwedstrijd in elkaar zit, kan je ook een klassiek concert begrijpen. Als je open staat voor nieuwe indrukken, kom je tot begrip.' Een gesprek met festivalorganisator Jelle Dierickx.
Op vijf jaar ontdekte Noa een kinderkoor in haar buurt. Ze hield van zingen en de zangmicrobe werd aangewakkerd.
We schenken partituren weg! Kom gerust een kijkje nemen. Op afspraak.
Een maandelijkse afspraak met en voor koorliefhebbers. Het is mei en Sebastiaan van Steenberge is Evita's tweede gast in onze podcast Stemhebbers.
Koor&Stem presenteert: Stemhebbers, een podcast voor koorliefhebbers. Evita Nossent gaat in vijf afleveringen op zoek naar de vele facetten van het samen zingen.
Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren, worden vijf dagen intensief gecoacht tijdens Soundmine, editie 2021.
Wie wil er in het kader van een masterproef deelnemen aan een interview dat peilt naar de invloeden op het selectieproces van je koorrepertoire?
Peter Pazmany lanceert O Rosa Bella, een koorwerk voor SATB. De eerste 10 koren krijgen de partituur van het werk gratis toegestuurd.
Martin Slootmaekers uit Alken is de eerste winnaar van de Prijs Jos Mertens voor nieuwe koormuziek in het Nederlands.
De grote baas van de NIR (huidige VRT) gaf elk jaar met kerst een speech omkaderd door een mooi kerstlied. Hij hoorde de opname van Susa Ninna en koos er prompt voor.

Pagina's