Nieuws en inspiratie

Raymond Schroyens wordt 85 jaar!

In maart 2018 wordt Raymond Schroyens 85! Wij zochten uit welke werken nog ontbraken in onze bibliotheek en haalden nog enkele composities in huis.

Creatie voor Kerstmis, Jan Van der Roost

Met Nativitas schrijft Jan Van der Roost een internationale kerstsuite voor gemengd koor, solosopraan en kamerorkest.

Nieuwe uitgeverij voor koormuziek

Een nieuwe muziekuitgeverij is geboren! Met Luytt Music Editions wil Leen Uytterschaut, drijvende kracht achter de uitgeverij, tot voor kort onuitgegeven parels uit België ontsluiten.
Actualiteit
Bibliotheek Koor&Stem

Bibliotheek Koor&Stem tijdens de vakantie

Tijdens de kertsvakantie gaat onze bibliotheek even dicht. Vanaf 8 januari kan je opnieuw volop komen snuisteren.
Actualiteit

Negrospirituals: helende volksmuziek

Maurice Verniers schreef een zeer toegankelijk introductie in het genre van de negrospirituals. Goed voor al wie op zoek is naar repertoire-inspiratie of achtergrondinfo over negrospirituals.
Nieuw in de bib

Nieuwe creaties tijdens de kinderkoordagen in Wetteren

Prachtig toch, een hele week zingen met enthousiaste kinderen en tegelijkertijd nieuw koorrepertoire lanceren. Dat gebeurt er ieder jaar tijdens de kinderkoordagen in Wetteren. We blikken terug op de creaties.
Nieuw in de bib

Social justice in music education

Muziekeducatie heeft een sterke band met sociale rechtvaardigheid. Muziekpedagogen geloven in muziekparticipatie voor iedereen en de positieve impact van muzikale interactie op mensen.

Reine Frauensache!

Na drie verzamelingen Reine Männersache brengt Edition Peters nu ook een bundel vol muziek voor vrouwenkoren. En wat voor een bundel!

beVOICEd

Op zondag 19 februari 2017 zakten ongeveer 200 jongeren af naar de Sint-Jan Berchmanskerk in Borsbeek voor de eerste editie van beVOICEd, een happening voor gelijkstemmige jeugdkoren. Het hoogtepunt was de wereldcreatie van Vivat crescat floreat! van Sebastiaan van Steenberge,

Canta Brasil

De koorbundel Canta Brasil maakt de volksmuziek uit Brazilië toegankelijk voor koren en vocale ensembles.

Pagina's