Koorregie in Drongen!

Marijke

Marijke de Wit

Onze halfjaarlijkse repertoiredag staat in het teken van koorregie. Docente Marijke de Wit (NL) laat als koorregisseur zangers communiceren met het publiek. Samen met Meta Stevens schreef zij het boek Koorregie. Handboek voor een betere podiumpresentatie.

over houding en beweging bij zangers

Op zaterdag 22 oktober ervaren we met haar wat koorregie is, hoe posities, houding en beweging van zangers op toneel de beleving van de muziek zowel bij de zangers als het publiek beïnvloeden. We laten je als deelnemer enkele weken op voorhand weten met welke eenvoudige koormuziek we zullen werken en vormen een koor waarmee Marijke aan de slag gaat. Daarnaast nodigen we een klein gastkoor uit zodat je ook als publiek kan ervaren wat koorregie bijdraagt tot het resultaat. Of zoals Jetse Bremer het verwoordt: 'Marijke weet door haar regie de koren op een hoger niveau te tillen. Men komt vrij van de muziek en gaat zingen vanuit dat wat essentieel is. Expressie en inleving.’ Welkom!

Datum// zaterdag 22 oktober van 10:00 - 17:00 uur (in plaats van 1 oktober!)

Locatie// Oude Abdij van Drongen, Drongenplein 26-27, 9031 Drongen

Prijs//45 euro (leden), 55 euro (niet-leden), 25 euro (jonger dan 26 jaar), inclusief partituren, broodjeslunch, koffie/thee

Inschrijven kan hier

Contactpersoon: Liesbeth Segers, liesbeth.segers@koorenstem.be, +32 (0)3 237 96 43

Deel deze pagina

Reageer

Login of registreer om te kunnen reageren