Hans Vercauteren

1990

Biografie

Opleiding

Hans Vercauteren studeerde compositie bij Wim Henderickx. In 2013 behaalde hij magna cum lauda aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij ook orkestdirectie studeerde bij Ivo Venkov en Koen Kessels. Na zijn studies volgde hij nog lessen bij Ed Spanjaard. Momenteel studeert hij compositie aan het Royal College of Music in Londen.

Dirigent

Tijdens zijn studies dirigeerde hij projecten aan het conservatorium, zoals opera's van Verdi, Massenet en Bizet. Hij dirigeerde zijn eigen werken tijdens zijn bachelor en master recitals in een uitvoering met Ensemble XXI. Hij dirigeerde The Turn of the Screw van Britten in opdracht van het Conservatorium van Gent, Sweeney Todd van Sondheim, Elias van Mendelssohn en Dido & Aeneas van Purcell.

Componist

Zijn eerste compositie Ich glaub nicht is een orkestlied in opdracht van het Belgisch Kamerorkest onder leiding van Benjamin Haemhouts. Sindsdien werkt hij regelmatig samen met het kamerorkest. Zo arrangeerde hij werk van Rossini en Piazzolla voor hen. In 2014 schreef hij A choice naar aanleiding van de nieuwe naam die het kamerorkest aannam: Casco Phil. Het werk ging in première tijdens De Zevende Dag op VRT. Vercauteren schrijft voornamelijk orkestwerken en muziektheater. Daarnaast schreef hij ook verschillende kinderliedjes.

Deel deze pagina