Creatie Ballade des proverbes door Zoveel Hertz

Op zaterdag 6 november kan je 's avonds in de Elisabethzaal de creatie van Ballade des Proverbes van Dirk De Nef gaan beluisteren. De Nef schreef het werk speciaal voor de World Choir Games.

Eerder had De Nef voor een mannenkoorcompositie al inspiratie gevonden bij François Villon (1431-1463), de beroemdste en meest rebellerende dichter - ook bekend als dief overigens! - uit de late middeleeuwen in Frankrijk.

De Ballade des Proverbes is een opsomming van slagzinnen, spreekwoorden zelfs, die samen een gedicht vormen. De vaste ritmiek trok De Nef aan om er ook in de muziek een ritmisch spel van te maken tussen de stemmen: walspassages in 3/4 en stukken in 6/8 worden speels boven elkaar geplaatst.

De Nef koos bewust voor een bezetting voor bariton en bas in de mannenstemmen om het helaas vaak voorkomend tekort aan tenoren op te vangen.

Binnenkort beschikbaar op Koorklank en Choral Music from Flanders!

Competitie

Op zaterdag 6 november kan je 's avonds 19:20 in de Elisabethzaal de creatie van Ballade des proverbes van Dirk De Nef gaan beluisteren in de open competitie musica contemporanea. Treden ook aan op in deze competitie: De Orgelpijpjes olv Katrien Konings en het Siparantum Choir uit Kosovo.

Deel deze pagina

Reageer

Login of registreer om te kunnen reageren