Vraag

Ik zoek repertoire voor Kerstmis met begeleiding van strijkers voor SATB. Hebben jullie tips?

Antwoorden

afbeelding van Koen Vits

Kurt Bikkembergs gaf bij Musicerende Jeugd twee kerstliederen uit voor vierstemmig gemengd koor en strijkers: Het was een maged uitverkoren en Maria die zoude naar Bethlehem gaan. De twee zijn samen opnieuw uitgegeven bij Euprint. Het eerste lied heeft wel ook een hobo-partij, maar volgens mij kan deze ook ingevuld worden door een ander instrument als het moeilijk zou zijn om een hobo vast te krijgen.

afbeelding van Jeroen Keymeulen

Of als je iets klassiekers zoekt: Das neugeborne Kindelein van Dietrich Buxtehude (SATB + strijkers) - kleine, maar verfijnde cantate. Aangenaam voor koor en publiek!

afbeelding van Koenraad De Meulder

Joy to the World, uitgegeven door Koor&Stem, bundelt 13 kerstliederen en 2 instrumentale bewerkingen in het Latijn, Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Napolitaans, Oekraïens en Zweeds die men in willekeurige volgorde kan uitvoeren. Joy to the world maakt deel uit van het interdisciplinair project Over Art: 1 tot 4-stemmig koor en 4 tot 6-stemmig (harmonie)orkest werken samen rond internationale kerstmuziek. De flexibele orkestbezetting laat bezetting door hafabra, strijkensemble en andere combinaties toe. Stille Nacht en Adeste Fideles kunnen ook met de congregatie gezongen worden. Op aanvraag kan men ook aparte stukken uit de suite als vocal score of orkestmateriaal bestellen.

afbeelding van Jaak Van den Borre

Via de website www.koorpartituren.be met beschrijving van koorpartituren vindt men ± 15 werken. O.a. de cantate Die Weihnachtsgeschichte van Albrecht Tunger met als interludium een mooie pastorale voor strijkers. De partituur met afzonderlijke partijen voor de strijkers bevinden zich in de bib van Koor&Stem Antwerpen en Gent. Verder nog werken van Esterhazy, Malisse e.a. Ga naar www.koorpartituren.be. Typ in het zoekveld bij thema: kerstmis, bij vocale bezetting: gms4 SATB, bij instrument: strijker en u bekomt ± 15 werken met opgave waar ze uitgegeven zijn en/of in welke bib zij zich bevinden.

Antwoord op deze vraag

Login of registreer om te kunnen reageren
Deel deze pagina