We kregen een vraag van Nick Doig uit Cambridge. Hij zoekt hedendaagse muziek van Vlaamse componisten voor mannenkoor.

Koorenstem Vzw

Antwoorden

afbeelding van liesbeth.segers@koorenstem.be
liesbeth.segers@koorenstem.be
  • Vic Nees: Rana et bos, uitgegeven door de Notenboom
  • Vic Nees: Van Asch en ander schuim, uitgegeven door de Notenboom
  • Maarten Van Ingelgem: 24 12 1914, niet uitgegeven
  • Lucien Posman: Elaba, uitgegeven door Koor&Stem
  • Kurt Bikkembergs: Tria Cantica Sacrae Mariae, uitgegeven door Euprint

Wie vult verder aan?

afbeelding van Jaak Van den Borre
Jaak Van den Borre

Ga naar de website www.koorpartituren.be. Typ in het zoekveld van de kolom Tijdperk: V 20-21 en bij Vocale bezetting: mannenkoor, druk enter en je krijgt meer dan 300 titels met o.a. de vermelding van de uitgeverij en/of de bibliotheek.

afbeelding van Joost Termont
Joost Termont

Joost Termont: Western Song , Koorpagina 7 (Koor&Stem).

afbeelding van Koen Vits
Koen Vits
  • In de bundel Componistenlink voor gelijke stemmen, uitgegeven door Koor&Stem, staat onder andere het Suid-Afrikaans Drinklied van Maarten Van Ingelgem, altijd leuk om eens uit te voeren!
  • Ook heel knap zijn de Tria Cantica Sacrae Mariae van Kurt Bikkembergs, vorig jaar op cd uitgebracht door de Duitse Camerata Musica Limburg, uitgegeven voor TTBB bij Euprint (en niet al te moeilijke muziek!)
  • Een pracht van een werk is verder Narrabo van Sebastiaan van Steenberge (kapelmeester Antwerpse kathedraal), ook te vinden bij Euprint.
  • En wat zéker niet mag ontbreken: de Five Folksongs van Noor Sommereyns. Prachtige liederen! Ook op cd gezet door Camerata Musica Limburg ook te verkrijgen bij Euprint.
afbeelding van Raymond Schroyens
Raymond Schroyens

Schroyens, Raymond: Diligo Dominum (psalm 116) for 4 male voices and 4 trombones. ( in manuscript to be found at library Koor&Stem). A Foreword in English is on the website www.raymondschroyens.com (click Music, then click Forewords)

afbeelding van Jaak Van den Borre
Jaak Van den Borre

Ga naar de website www.koorpartituren.be Typ in het zoekveld van de kolom VOCALEBEZETTING kinder, in het zoekveld van de kolom INSTRUMENT a cappella, en in het zoekveld van de kolom BIBLIOTHEEK K&S, druk op enter en u vindt meer dan 400 titels in de bibliotheken van Koor en Stem. O.a het bundeltje Samen zingen, samengesteld door Johan Van Bouwelen en vele andere.

afbeelding van Raymond Schroyens
Raymond Schroyens

I would like to mention three other compositions (www.raymondschroyens.com) set for a cappella male chorus, two on texts from the scriptures and one secular. They are Et audivit de templo Suo (3-part), Testimonium (4-part+narrator), and My love is like a red, red rose ( text by R. Burns, melody & setting by Raymond Schroyens).

Antwoord op deze vraag

Login of registreer om te kunnen reageren
Deel deze pagina