Over Koorklank

Koorklank is een website van Koor&Stem vzw

Nieuws en inspiratie

Je vindt hier inspiratie, nieuws en info over vormingsactiviteiten voor dirigenten. Koorklank is ook het nieuwskanaal van de bibliotheek van Koor&Stem en signaleert je nieuwe uitgaven en aanwinsten. 

Zing werk van Vlaamse componisten

Koorklank heeft een boon voor Vlaamse koormuziek en hun componisten. We stellen hen aan je voor via een overzichtelijke componistenfiche met up-to-date info. Meer nog: in onze partituurcatalogus kan je effectief enkele composities inkijken, beluisteren, vrij downloaden  - mits registratie -  en onder je zangers verspreiden via afdruk of tablet. Deze koorwerkjes vragen erom om gezongen te worden! 

Tref de juiste toon

Aan alle partituren voegen we praktische tips toe, zodat je als dirigent gemakkelijker de juiste toon treft. Veelal geschreven door gevestigde dirigenten of componisten met sterke pedagogische vaardigheden. Bovendien stellen we soms extra downloads ter beschikking, als hulpmiddel bij het instuderen.

Ontmoet gelijkgestemden

Deel een goed idee, wijs een collega op een prachtcompositie, wissel interessante nieuwtjes uit of geef commentaar op onze nieuwsberichten of partituren. Het kan allemaal. En in de vraag-antwoordrubriek bereikt je prangende (repertoire)vraag een boel dirigenten uit Vlaanderen. Of deel jij jouw jarenlange ervaring met aanstormend talent?

YouTube kanaal

Koorklank heeft ook een YouTubekanaal en publiceert geregeld een nieuwe playlist met allerlei koormuziek: oud, nieuw, moeilijk, gemakkelijk, ver, dichtbij, door amateurs of professionelen. 

Het platform is voortdurend in ontwikkeling en we zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe ideeën. Alle suggesties zijn welkom.
Om partituren te mogen downloaden, vragen te stellen, commentaren of antwoorden te geven, moet je je eerst registeren.
Lees hier onze Gebruiksvoorwaarden en privacyverklaring.
Ook de koorconsulenten van Koor&Stem zijn actief op Koorklank. Ze zetten je alvast op weg. Voor persoonlijk advies en andere voordelen, informeer je hier over het (koor)lidmaatschap bij Koor&Stem of contacteer ons.