Jan Van Outryve

1967

Biografie

Opleiding

Jan Van Outryve stuurde aan het conservatorium van Antwerpen, waar hij een eerste prijs notenleer behaalde en eerste prijs cum laude gitaar. Later trok hij naar het conservatorium van Den Haag waar hij een Master oude muziek specialisatie luit volgde.

Luitist

Als luitiste speelt en speelde Jan Van Outryve bij ensembles als Capilla Flamenca, Il Fondamento, Graindelavoix, Hesperion XXI, Transports Publics e.a. Hij is al jaren nauw betrokken bij de werking van Zonzo compagnie.

Componist

Zijn kennis en kunde van de oude muziek wordt gekoppeld aan een niet te stoppen creativiteit die vaak haar wortels heeft in de muziek uit een verder verleden of uit andere muzikale tradities. Hij componeerde en speelde de muziek van onder andere Ik Vlieg, Dido, Het meisje de jongen de rivier, Staring girl, Foi Opera Buffa, Liedjes met wortels I en II ect...Hij componeerde ook voor het filmproject Pour vos Beaux Yeux. In mei 2018 kon je in Bozar zijn cantate Schaduwkind – Petite fille de l’ombre op tekst van Haryanti Frateur horen. Frateur pende daarin haar persoonlijke herinneringen en indrukken van haar adoptie neer. De compositie kaderde in het jaarlijkse project Cantania waarbij verschillende Brusselse scholen een schooljaar lang repeteren aan een cantate.

Fragment uit Starend meisje.

Deel deze pagina