Nicolas De Cock

1979

Biografie

Opleiding

Nicolas De Cock (°1979) studeerde viool aan het conservatorium van Gent bij M. Bezverkhni en behaalde er in 2002 zijn meestergraad. Hij studeerde daarna compositie bij Dirk Brossé en behaalde in 2005 zijn diploma met grote onderscheiding.

Naast zijn activiteiten als violist bij het Oberon Strijkkwintet en dirigent van het koor El Mundo-Lo uit Lovendegem is Nicolas vooral actief als componist, orkestrator en arrangeur.

Orkestrator en arrangeur

Als orkestrator en arrangeur werkte hij mee aan tal van prestigieuze producties in binnen- en buitenland. Daarbij kreeg hij de kans om met heel wat toporkesten samen te werken. Nicolas werkte onder meer aan de arrangementen voor de openingsceremonie van de World Choir Games, die deze zomer in Vlaanderen plaatsvinden. Als orkestrator is hij regelmatig actief in de filmwereld. Recent orkestreerde hij bijvoorbeeld nog de filmscore die Hannes De Maeyer schreef voor Torpedo.

Componist

Als componist valt Nicolas De Cock niet in één vakje te stoppen. Hij is thuis in vele muziekstijlen en schrijft graag voor diverse bezettingen. Zijn oeuvre omvat onder meer kamermuziek, koormuziek, orkestmuziek, filmmuziek een vioolconcerto enz…

In 2014 schreef hij Gorgeous Nothings een liedcyclus voor sopraan, koor, strijkorkest en harp, opgedragen aan architect Paul Robbrecht.

Tot de recentere werken behoren verder ook Suite for String Orchestra en In Flanders Fields. Dit laatste is een werk voor 4-stemmig koor, gebaseerd op het beroemde gedicht van John McCrae. Het werd recent nog uitgevoerd en opgenomen door het Vlaams Radiokoor in Les Flandriens.

Nicolas schreef ook een opgelegd werk voor het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt en componeerde een nieuwe hymne voor het Gents Universitair koor onder leiding van Joris Derder. Verder werkt hij momenteel voor uitgeverij Stringfun aan de repertoirereeks Teamplayer voor beginnende violisten.

Het werk van Nicolas is uitgegeven bij uitgeverij Euprint in Leuven.

Leerkracht

Nicolas is verbonden aan KADE in Deinze als leerkracht compositie, orkestratie en theorie.

Koorwerken (selectie)

  • Gorgious nothings, voor SATB, S solo, harp, strijkorkest.
  • In Flanders Fields, voor SATB, uitgegeven door Euprint, 2020

 

In Flanders Fields door Kalliope onder leiding van Sabine Haenebalcke
Deel deze pagina