Thomas Geudens

1989

Biografie

Opleiding

Thomas Geudens (Herentals, °1989) zette zijn eerste muzikale stapjes in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Geel, waar hij vanaf 10-jarige leeftijd pianoles volgde. Op twaalfjarige leeftijd voegde hij daar muziektheorie als keuzevak aan toe en schreef hij zijn eerste stukjes. Tijdens zijn middelbare schooltijd aan het Sint-Jozefscollege in Herentals was hij intens betrokken bij de jaarlijkse schoolmusicalproducties. Sinds september 2007 studeert hij aan het Lemmensinstituut in Leuven. Daar behaalde hij in 2012 het masterdiploma optie muziekpedagogie met grote onderscheiding, en tevens zijn lerarendiploma. Tijdens deze opleiding bracht hij één semester door aan de universiteit van Umeå, Zweden, waar hij studeerde en in het lager onderwijs stage liep. In juni 2014 behaalde hij aan hetzelfde instituut het masterdiploma compositie met onderscheiding in de klas van Jeroen D'hoe. In 2016 behaalde hij nog het bachelordiploma directie. Sinds kort werkt hij aan een doctoraat in de Kunsten aan KU Leuven / LUCA.

Componist

Thomas schreef reeds enkele werken voor orkest, een korte filmscore en enkele vocale werken. Hij arrangeerde reeds muziek in uiteenlopende genres, in samenwerking met diverse kinderkoren en orkesten. 

Docent

Thomas is assistent muziekeducatie aan LUCA School of Arts campus Lemmens te Leuven. Hij verzorgt er verschillende cursussen vakdidactiek, is stagebegeleider en assistent coördinatie van de educatieve opleidingen. Als muziekpedagoog werkt Thomas ook elders geregeld mee aan workshops en projectdagen. 

Dirigent

Thomas is sinds 2013 dirigent van het symfonisch jeugdorkest Musilene in Westerlo en het symfonisch jeugdorkest JO!Lier van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Lier

Deel deze pagina