Allez regrets

Tabs

Haast alle werken van Hayne Van Ghizeghem zijn driestemmig. Het chanson Allez regrets was zo geliefd in het laat-15de-eeuwse Europa dat het in wel liefst 25 afzonderlijke bronnen opduikt. De chansons werden in tal van latere werken door andere componisten als bronmateriaal gebruikt.

Zo komt het bijvoorbeeld voor in H, ook bekend als het Henry VIII Manuscript, dat in de British Library bewaard wordt. Het merendeel van dat manuscript bestaat uit Engelse muziek, onder andere van koning Hendrik VIII zelf, met zijn bekende Pastime with good company, maar het bevat ook werken van Franco-Vlamingen zoals Isaac, Busnois en Van Ghizeghem. Alleen het incipit (begin) van Allez regretz vinden we in dit manuscript terug. In de Bibliothèque Nationale bevindt zich wel een manuscript waar de volledige tekst te vinden is. Op die tekst baseerden we de spelling van de transcriptie.

Bij deze partituur is het moeilijk om een perfecte transcriptie te maken. We hebben een poging gedaan om een versie online te zetten die relatief waarheidsgetrouw is en ook goed leesbaar voor moderne zangers.

Deel deze pagina

Reageer op deze partituur

Login of registreer om te kunnen reageren