Stefaan Himpe

1975

Biografie

Opleiding

Stefaan Himpe volgde in zijn jeugd notenleer, piano en samenzang aan de muziekacademie van Tielt. Op volwassen leeftijd voegde hij daar een opleiding experimentele muziek en live studio electronics aan toe bij de heer Jasper Vanpaemel in Oud-Heverlee. In het dagelijkse leven is hij aan de slag als software ingenieur.

Capella Academica

Stefaan Himpe maakt sinds 16 jaar deel uit van de Capella Academica, het personeelskoor van de KULeuven. Hij componeert vanuit een innerlijke drang tot zelfexpressie. In 2009 creeërde de Capella Academica zijn koorstukje Ave Maria onder leiding van Dieter Staelens (zie video onderaan). In 2019 zong datzelfde koor zijn werk The Sea (tri-modal canon) onder leiding van Jos Braeken. 

Componeren en computercode

Naast koorwerk schrijft Stefaan ook instrumentaal werk voor piano solo en kamermuziek of composities voor speciale gelegenheden (gedenk- en trouwvieringen). En verbindt hij zijn job en zijn hobby. Zo kan je hier een blogpost lezen over hoe hij een methode voorstelt (met voorbeeldcode) om canons te genereren via computercode. Recent droeg Stefaan Himpe bij aan verschillende edities van Art of Sound (experimentele muziek in Leuven), edities van Parcoeur in de handelsbeurs in Gent en optredens bij SoundLabs in de omgeving van Leuven.

In 2020 won hij de tweede prijs op de eerste editie van de Koor&Stem Compositiewedstrijd Vic Nees in de categorie leerlingen DKO met het werk Wild Flower.


Koorwerken (selectie)

  • Ave Maria (2009), SATB, verkrijgbaar via de componist
  • The sea (three-modal canon) (2019), SABar, verkrijgbaar via de componist
  • A Wild Flower (2020), SATB, klik hier.

We leerden Stefaan Himpe kennen danzij de Compositiewedstrijd Vic Nees, een realisatie van Koor&Stem, ComAV, het Vlaams Radiokoor en het Europees Muziekfestival voor de Jeugd en kwam tot stand dankzij de steun van Sabam for Culture. 

 

Ave Maria door Capella Academica
Deel deze pagina