Help

 

Registratie

Waarom registreren?
Na registratie kan je de partituren uit onze catalogus downloaden. Je kan vragen stellen in de vraag-antwoordrubriek en reacties of commentaren geven op nieuwsberichten en partituren.  Leg zo contact met collega-dirigenten en andere koorliefhebbers. Registreren doe je hier.

 

Partituren

Welk auteursrecht is van toepassing?
Alle partituren in Koorklank zijn beschermd door het wettelijke auteursrecht.
De digitale versie ervan mag, na registratie, gedownload worden en voor niet-commerciële doeleinden worden gebruikt en gedeeld. De naam van de tekstdichter en van de componist moeten steeds worden vermeld. Zie Gebruiksvoorwaarden

Wat met bewerkingen, vertalingen, opnames en uitvoeringen?
Voor bewerkingen, vertalingen, opnames en uitvoeringen (concerten) moet er altijd toelating gevraagd worden aan de tekstdichter, de componist en/of aan de beheersvennootschap SABAM. De componisten kan je contacteren via hun componistenfiche.

Hoe is deze catalogus samengesteld?
De partituren die aanvankelijk in de catalogus steken, werden eerder uitgegeven door Koor&Stem als "Koorpagina" en verspreid samen met Stemband magazine, het tijdschrift van Koor&Stem. De Koorklank-catalogus groeit maandelijks aan, hetzij met nieuw werk, hetzij met bestaande Koorpagina's. Vink bij de registratie aan dat je de nieuwsbrief van Koor&Stem wenst te ontvangen. Dan blijf je op de hoogte. 

Sommige partituren hebben meerdere downloads ter beschikking, andere partituren niet? 
Klopt. Dat heeft de componist zo beslist. Componisten zijn baas, Koorklank faciliteert.

Ik ben componist en ik wil een werk ter beschikking stellen. Kan dit?
Het is niet mogelijk om als gebruiker van deze site zelf partituren toe te voegen. Koor&Stem vzw bepaalt de samenstelling en beheert de catalogus. Contacteer ons met je voorstel. 

Hoe speel ik een MIDI-bestand af? (*.mid)
MIDI-bestanden zijn bedoeld voor het afspelen; zij bevatten geen informatie over opmaak, toonhoogtes, noten, stemmen, versieringen, articulaties, edm. Je kan ze afspelen met vele (gratis) programma's: muzieknotatieprogramma's, muziekapplicaties zoals GarageBand, mediaspelers (Quicktime, VLC, Windows Media Player), courante browsers (via plugin) en mobiele apps. 

Wat is een MusicXML-bestand? (*.xml)
MusicXML is de universele standaard voor bladmuziek en kan worden gebruikt door de meeste van de momenteel beschikbare muzieknotatieprogramma's met inbegrip van Sibelius, Sibelius Scorch, Finale, Finale Notepad, MuseScore, Lilipond en anderen. (zie www.musicxml.com/software/). Bovendien kan je MusicXML ook importeren in het groeiende aanbod van online diensten, zoals bvb. NeoScores, om te kunnen zingen van een tablet.