beVOICEd

Op zondag 19 februari 2017 zakten ongeveer 200 jongeren af naar de Sint-Jan Berchmanskerk in Borsbeek voor de eerste editie van beVOICEd, een happening voor gelijkstemmige jeugdkoren. Caloroso vzw nam het initiatief om enkele gelijkstemmige jeugdkoren samen te brengen in een happening waarin ontmoeting en samenzang centraal stonden. Zij werden logistiek ondersteund door hun provinciale afdeling, Koor&Stem Antwerpen.

De namiddag nam een flitsende start met de Warming up o.l.v. Tom Johnson. De toon werd meteen gezet in deze eerste workshop met body percussion en swingende opwarmers. Tijdens de Open Singing was het Marleen De Boo die de deelnemende koren in hogere sferen bracht met haar aanstekelijke enthousiasme.

Het hoogtepunt was echter de wereldcreatie van Vivat crescat floreat!, geschreven voor de gelegenheid door Sebastiaan van Steenberge, kapelmeester van de kathedraal van Antwerpen. Bijna 200 jonge zangers brachten deze energieke en toegankelijke compositie voor gelijkstemmig jeugdkoor en piano voor het eerst voor een publiek. De uitvoering straalde de betekenis van het werk ten volle uit: Leef, groei, bloei! Pluk de dag ... Carpe diem! Het sloeg in als een bom en zal ongetwijfeld nog geprogrammeerd worden door de deelnemende koren.

Aan het einde van de namiddag werd de Sint-Jan Berchmanskerk opengesteld voor het publiek. Carmina (Ekeren) o.l.v. Tom Johnson, Vocaal ensemble Caloroso (Wommelgem) o.l.v. Inge Sykora, Gynaika en Koritsia (Sint-Niklaas) o.l.v. Annelies De Kimpe en Waelrant Kinderkoor+ (Borgerhout) o.l.v. Marleen De Boo brachten elk een gevarieerd en sfeervol programma.

Wie de eerste editie van beVOICEd heeft gemist, kan toch nog wat meegenieten van de happening via hun YouTubekanaal. Caloroso vzw en initiatiefnemer Inge Sykora dromen al van een tweede editie...

Deel deze pagina

Reageer

Login of registreer om te kunnen reageren