Kurt Bikkembergs schrijft festivalsong World Choir Games 2020

Aan wie anders dan Kurt Bikkembergs konden we dit vragen? Speciaal voor de WCG-editie hier in Vlaanderen schreef hij het lied Listen in tal van bezettingen waarin elk koor zijn gading kan in vinden.

Onder het motto Sing together share happiness zullen de World Choir Games honderden koren van overal ter wereld naar Vlaanderen lokken tussen 5 en 15 juli 2020. Een uitgelezen kans voor buitenlandse koren en hun zangers om de uitstekende koormuziek uit Vlaanderen te leren kennen. Eén lied zal je alvast overal horen, of het nu éénstemmig of voor koor (SAB, SATB, SSA, TBB, SS) is: Listen van Kurt Bikkembergs (°1963).

Schrik ook niet als je het plots vanuit de klokkentoren van je gemeente hoort: er is zelfs een versie voor beiaard! Naast de hymne van John Rutter One Voice weerklinkt dus een heuse 'official song' voor de World Choir Games in Vlaanderen tijdens de wedstrijd. Maar ook in de maanden voor het evenement kan je het lied horen op de talrijke koorvlamconcerten die als een lopend vuurtje preludegewijs de zomerse wedstrijdweken aankondigen. En op 23 september 2019 creëerde het Vlaams Radiokoor de SATB-versie zelfs in het Vlaams Parlement: een echte wereldpremière van Listen naar aanleiding van de opening van het parlementaire jaar.

Verschillende versies van Listen vind je hier.

 

 

Deel deze pagina

Reageer

Login of registreer om te kunnen reageren