Luister en geniet

Op Koorklank kan je ook gewoon luisteren, via de muziekspeler onderaan de homepagina. Naar In de lente is mijn liefje gekomen, bijvoorbeeld. Een melodieus pareltje van Lode Dieltiens, die op 10 juli jl. overleed. De componist wist precies hoe hij op maat van de basiskoren moest schrijven. Ook uit Vlaanderen komt het Miserere voor gemengd koor en cello van Rudi Tas, pièce de resistance in deze speellijst. Het werk werd uitgegeven door Schirmer/Hal Leonard en wordt nu wereldwijd verspreid. Bij ons kan je de versie van het Ensemble Commatio o.l.v. Matthew Berry beluisteren, maar ook Musa Horti o.l.v. Peter Dejans bracht het werk op cd uit op het label Vox Temporis/René Gailly.

Of leg je oor te luisteren bij Sumer is icumen in, een eenvoudige canon uit de dertiende eeuw waar je eindeloos mee kan improviseren, o.a. door belletjes toe te voegen. The ritual dance van Jukka Linkola is dan weer een erg moeilijk, maar boeiend hedendaags werk voor vrouwenkoor. En jeugdkoren zullen zeker geïnteresseerd zijn in I'se the b'y, een frisse bewerking van een volkslied uit Newfoundland. Ook het arrangement van Goldeneye door Voces 8 is erg de moeite. Het ensemble was onlangs te gast op het Singing Brussels Celebration Weekend en toonde daar zijn pedagogisch en muzikaal meesterschap.
Pure schoonheid uit de orthodoxe ritus vind je bij Nine sili nebesniye van Alexander Sheremetiev. De diepe sonore klanken van de Russische mannenstemmen zijn een genot voor het oor. En wie destijds het Koorleven in Vlaanderen op Radio 3 beluisterde, herinnert zich vast nog het Spinnelied van Robert Schumann, de begintune van het programma. Het is slechts een greep uit de koormuziek die je op Koorklank kan ontdekken. Luister en geniet.

Deel deze pagina

Reageer

Login of registreer om te kunnen reageren