Maak kennis met onze muzikale zetters

Dirk Goedseels zorgt momenteel op Koorklank voor de pdf's van de partituren, maar levert reeds lange tijd uitstekend muziekzetwerk voor Koor&Stem. Koen Mertens zet met veel enthousiasme de muziek om in MuseScore en zorgt zo voor het handige spelertje van de partituur zodat je meteen een auditief beeld van de partituur krijgt.

Dirk Goedseels zorgt momenteel op Koorklank voor de pdf's van de partituren, maar levert reeds lange tijd uitstekend muziekzetwerk voor Koor&Stem. Alles begon in 1996, toen Goedseels zelf Ego Flos van Vic Nees uitvoerde als lid van Musica Nova, destijds onder leiding Roger Leens. Dirk bood aan het werk te mogen graveren. Na afstemming met uitgeverij De Notenboom (het materiaal van De Notenboom is sinds geruime tijd beschikbaar bij Koor&Stem) was zijn eerste partituur enkele maanden later een feit. Er volgden nog andere partituren voor De Notenboom en aanvragen van andere uitgeverijen, steeds met de focus op koormuziek. Zo denkt Dirk met plezier terug aan het graveren van 200 pagina's koorpartituren voor de uitgave Vlaanderen in Europa, Europa in Vlaanderen, uitgegeven door het C.V.M. En voor het digitalisatieproject van het huidige A.N.Z. plaatste hij in december 2014 de 500ste partituur online. Naast het zetwerk is Dirk reeds lange tijd actief als opnametechnicus voor geluidsopnames van voornamelijk koorconcerten.

Koen Mertens zorgt voor de beluisterbare versie van de partituren. Net als Dirk zingt Koen heel graag. Bovendien zorgt hij er ook voor dat kinderen in het basisonderwijs dat graag doen, vaak met Attakatamoeva onder de arm. Op meesterkoen.be kan je een glimp opvangen van muzikale actviteiten waarin kinderen en jongeren stralen. Zo vond hij Koor&Stem en wij hem. Koen zet met veel enthousiasme de muziek om in MuseScore en zorgt zo voor het handige spelertje van de partituur in Koorklank zodat je meteen een auditief beeld van de partituur krijgt.

Beide heren leveren ons dit jaar 8 nieuwe partituren en digitaliseren minstens 20 smaakvolle werkjes uit de 'oude' doos!

      
Deel deze pagina

Reageer

Login of registreer om te kunnen reageren