Neem deel aan de Soundmine compositiestage 2021

Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren, worden vijf dagen intensief gecoacht tijdens Soundmine, editie 2021. De cursus is voor jonge professionals uit binnen- en buitenland. Je wordt geselecteerd op basis van hun motivatie, scores, geluidsopnamen en ontwikkelingspotentieel.

Gevestigde namen Wim Henderickx en Diederik Glorieux zullen deze compositiecursus leiden. Componist en geluidskunstenaar Jorrit Tamminga dompelt de componisten onder in de wereld van elektronische muziek.

Dit jaar ligt de focus op componeren voor instrument & electronics (live) in samenwerking met HERMESensemble. Dankzij een samenwerking met het jeugdorkest voor strijkers JOWest o.l.v. Dirk Lievens, krijgen verschillende jonge componisten de kans om repetities en uitvoeringen van eigen werk mee te maken. Er is ook een unieke samenwerking met Koor&Stem in het kader van de World Choir Games 2021(verplaatst naar het najaar 2021) en het Vlaams Radiokoor: jonge componisten krijgen in het najaar de kans om hun werken voor koor uit te voeren.

Praktische informatie

  • Deelnemers: Jongeren vanaf 15 jaar en jongvolwassenen met een passie voor componeren en creëren
  • Prijs: 420 euro (inclusief maaltijden en overnachting in eenpersoonskamer)
  • Plaats: Internaat Heilig Graf, Patersstraat 28, 2300 Turnhout (Belgium)
  • Inschrijvingen: De deadline voor inschrijven is 1 mei 2021.
  • Selectie: tot 15 mei 2021

Meer info en inschrijven

Deel deze pagina

Reageer

Login of registreer om te kunnen reageren