Nieuwe uitgeverij voor koormuziek

Een nieuwe muziekuitgeverij is geboren! Met Luytt Music Editions wil Leen Uytterschaut, drijvende kracht achter de uitgeverij, tot voor kort onuitgegeven parels uit België ontsluiten. Anderzijds biedt Luytt Music Editions een platform aan hedendaagse componisten, gevestigde waarden én opkomend talent, die zo hun muziek aan het publiek kenbaar maken. We treffen koormuziek aan van Lodewijk De Vocht, Norbert Rosseau, Raymond Schroyens en Nicolas De Cock, naast kamermuziek en pianowerken.

Ontdek de nieuwe uitgeverij op www.luytt.com

Een voor ons nog onbekende naam is Nicolas De Cock (foto).

Hij studeerde viool aan het conservatorium van Gent bij M. Bezverkhni. Hij behaalde er in 2002 zijn meestergraad en begon intussen op regelmatige basis muziek te schrijven. De Cock ontwikkelde zich verder in de compositieklas van Dirk Brossé. Nicolas De Cock is thuis in vele muzikale stijlen en schrijft voor heel diverse bezettingen. Zijn oeuvre omvat onder meer kamermuziek, koormuziek, werk voor harmonieorkest, een vioolconcerto, enz.

Voor koor valt ons oog op In Flanders Fields. De Cock wil hierin vooral het gevoel van verdriet, eenzaamheid, maar ook van strijdlust in de verf zetten. Dichter John McCrae balanceert in zijn bekende gedicht tussen hoop en wanhoop, troost en pijn. Die tegengestelde gevoelens inspireerden de muzikale taal van de compositie. Nu eens hard en doordringend, dan weer gloedvol en zalvend. De muziek neemt de luisteraar mee op een emotionele reis. In het begin overheerst de eenzaamheid die snel plaats maakt voor opstandigheid en strijdlust. Uiteindelijk ebt de woede weg en maakt die plaats voor troost en aanvaarding. Uitgegeven door Luytt Music Editions.

Deel deze pagina

Reageer

Login of registreer om te kunnen reageren