In pace frivola

Velen kennen Sebastiaan Van Steenberge (°1974) als componist van koorwerken voor jeugdkoor. Als dirigent van het Antwerps kathedraalkoor weet hij perfect te schrijven voor het jonge volkje. Wat hij als componist echt betekent, ontdekken we met steile verbazing op de cd In pace frivola, een werk voor gemengd koor door het koor Musa Horti o.l.v. Peter Dejans, verschenen bij het label Montefagorum.

In steeds variërende koorbezetting weet Van Steenberge te blijven boeien, met verwijzingen naar grote koortradities uit verleden en heden. Zo worden bijvoorbeeld Nees, Tavener, Pärt, Britten, Poulenc e.a. ten tonele gebracht op een subtiele manier. Het is duidelijk dat dit grote werk geschreven is voor een topkoor van internationaal niveau. Daarom is het spijtig dat onze Nederlandse taal een hinderpaal zou kunnen zijn voor een wijde verspreiding in het internationale koorlandschap.
Musa Horti zingt op hoog niveau; zo heb ik het graag: Mooie intonatie, warme klanken, uitbundig en dan weer ingetogen. Een absolute aanrader! (JDL)

In pace frivola verscheen op het label Montefagorum,MFP 20134 bestellen via www.montefagorum.be

Deel deze pagina

Reageer

Login of registreer om te kunnen reageren