Pau casals - El cant dels ocells

Het mooiste concertgebouw van Barcelona, voor velen zelfs van Spanje, is in handen van het Catalaanse koor Orfeo Catala. Ontdek hen hier in El cant dels ocells: Het gezang van de vogels van Pau Casals.

Het Catalaanse koor Orfeo Catala uit Barcelona werd in 1891 opgericht door de componisten Lluis Millet (1867-1941) en Amadeu Vives (1871-1932). Dit koor wou een eigen concertzaal en gaf in 1905 opdracht aan Lluis Domènech i Montaner, een tijdgenoot van Gaudi, voor de bouw ervan. Het resultaat werd een schitterend gebouw in Jugendstil/ Art Nouveau-stijl dat in 1997 tot werelderfgoed werd uitgeroepen. 

Het Palau de la Musica is zowaar het mooiste concertgebouw van Barcelona.

Tot op vandaag is het Palau de la Musica nog steeds eigendom van Orfeo Catala en brengt het koor er regelmatig eigen producties. Daarnaast wordt er een ruime, diverse programmatie aangeboden. 

Op de kerstconcerten van de Orfeo Catala zingt het koor geregeld El cant dels ocells van de Catalaanse componist Pau Casals (1876-1973). Deze opname staat onder leiding van Josep Vila i Casañas, dirigent van Orfeo Catala tussen 1998 en 2016. 

Deel deze pagina

Reageer

Login of registreer om te kunnen reageren