Repertoiredag met Bob Chilcott in deSingel

Hero of Choral music

Voor onze volgende repertoiredag op zaterdag 16 april verwelkomen we Bob Chilcott in de gele zaal van deSingel in Antwerpen. 'A contemporary hero of British Choral Music', schreef de Britse zondagskrant The Observer over hem. Chilcott is dan ook één van de bekendste componisten ter wereld en wordt overal gezongen.

Indrukwekkende oeuvrelijst

Op zijn indrukwekkende oeuvrelijst staan de Salisbury Vespers (2009) die bij de creatie in Salisbury Cathedral door meer dan 600 zangers gezongen werden, zijn Requiem (2010) dat al in meer dan 16 landen werd uitgevoerd, zijn cantate The Angry Planet dat in 2012 door 550 zangers werd uitgevoerd. De kleinere werken worden ook gretig gezongen, zoals A little Jazz Mass en zeker ook het ontroerende Can you hear me waarbij kinderen zingen en gebarentaal gebruiken.

16 april staat in het teken van Shakespeare

In 2016 is het 400 jaar geleden dat Shakespeare stierf. Daarom zal Chilcott tijdens de repertoiredag werken aan koormuziek voor gemengd koor op teksten van Shakespeare uitgegeven bij Oxford University Press. Don’t miss this unique opportunity! Inschrijven kan hier.

Hier inschrijven

Praktische info

Datum:          zaterdag 16 april, 10:00-17:00
Locatie:         Gele zaal, deSingel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen
Prijs:             45 euro (leden Koor&Stem)/ 55 euro (niet-leden) , partituren, koffie/thee en lunch inbegrepen
Contact:         Liesbeth Segers, liesbeth.segers@koorenstem.be, +32 (0)3 237 96 43

Deel deze pagina

Reageer

Login of registreer om te kunnen reageren