Partituren
- Arne Gunst (1)
- Bart Michiels (1)
- Geert Van der Straeten (3)
- Hans Helsen (1)
- Hubert Waelrant (1)
- Jacobus Clemens non papa (1)
- Jan Van Outryve (1)
- Johan Sluys (1)
- Joris Derder (2)
- Jozef Sercu (1)
- Koen Vits (2)
- Kurt Bikkembergs (1)
- Liesbeth Decrock (1)
- Lode Dieltiens (1)
- Lucien Posman (1)
- Maarten Van Ingelgem (2)
- Marcel Ponseele (1)
- Margot De Ley (1)
- Mark Joly (1)
- Mirjam de Wit (1)
- Nicolas De Cock (1)
- Paul Schollaert (1)
- Philippe Lamouris (1)
- Pierre-Hercule Brehy (1)
- Sebastiaan van Steenberge (1)
- Stefaan Himpe (1)
- Stefaan Vanheertum (4)
- Thomas Geudens (1)
- Vic Nees (2)
- Young Composers Project (5)
Dit werk werd geschreven voor Let's Zing Ensemble, een prestigieus project met 10 nieuwe composities voor de inspirerende stad Brussel, die door iedereen gezongen kunnen worden.
Van Steenberge schreef een vierstemmige a cappella zetting op de oudste zin in het oud-Nederlands uit het laatste kwart van de elfde eeuw in combinatie met versregels van de dertiende eeuwse dichteres Hadewijch.
Naast dirigeren, zingen en coachen wijdt Joris Derder zich af en toe aan het arrangeren. Dit smaakvolle Schoon lief arrangeerde hij voor het Gents Universitair Koor.
Victorine Victor componeerde een vierstemmig koorstuk op het gedicht Spiritual van de Nederlandse dichter Remco Campert. Het gedicht sprak haar meteen aan.
Het gedicht Marc groet ’s morgens de dingen sprak Ann Wydooghe aan, dus zette ze het op muziek. Het mag speels en vrolijk uitgevoerd worden.
Psalm 42 (die samen met psalm 43 één geheel vormt) is één van de bekendste liederen uit het Oude Testament van de Bijbel. In krachtige beelden wordt de hunkering en de vertwijfeling verwoord van een gelovige die - als een hert in een droog land - uitziet naar een nieuwe ontmoeting met een liefdevolle en troostende God. In dit koorwerk voor vierstemmig gemengd koor met baritonsolo probeerde Harry Blommaert enkele van deze taferelen op een beeldende, inlevende wijze te verklanken
Aan dit lied ging een grondige zoektocht doorheen talrijke gedichtenbundels vooraf. Uiteindelijk koos Caroline Dewilde voor het grappige gedicht Tandenpoetsen van Frank van Pamelen.
Het gedicht Mei van Gaston Durnez is bedoeld als kolder. In de muziek trachtte Willy Van Lancker de kolderieke tekst duidelijk te houden door een homofone koorzetting.
In de categorie DKO eindigde Marcel Ponseele als tweede met De Grens, geïnspireerd door het Oekraïens-Russisch conflict. Ponseele is een gerenommeerde hoboïst en hobobouwer en kennen we van het schitterende ensemble Il Gardellino. Als jong-gepensioneerde legt hij zich nu toe op het componeren. Een fijne verrassing.
Een tweede vruchtbare samenwerking tussen dichter Maud Vanhauwaert en Mirjam de Wit in het kader van Iedereen zingt: Vanhauwaert schreef een jolig letterlied, ideaal voor kinderen tussen 6 en 8. Mirjam de Wit zette er een heerlijk wijsje op en klaar is kees, we zijn een vrolijk liedje rijker voor jonge zingende kinderen.
Pagina's
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
4 x per jaar houden we je op de hoogte van repertoirenieuws, info over Vlaamse componisten, nieuwe aanwinsten in onze bib, webshop of vrij te downloaden partituren op Koorklank