Letterdans

Tabs

Samen met dichter Maud Vanhauwaert schreef Mirjam de Wit voor Iedereen Zingt eerder al Djamaloka, een lied over de nood aan appreciatie voor ieders naam, een thema dat bij veel kinderen én volwassenen een gevoelige snaar raakt.

Voor Iedereen Zingt 2022 werd de vruchtbare samenwerking verdergezet. Het resulteerde in een kostelijk en jolig letterlied, ideaal voor kinderen tussen 6 en 8. In zeven strofes schetst Vanhauwaert hoe het lala-refrein van een lied helemaal misvormd wordt als de letter L plots op vakantie vertrekt. Het eens zo mooie keervers verwordt tot kaka - hilariteit alom - en wanneer ook de letter A haar valies pakt, zelfs koekoe, over toetoe en stoetie tot oeioei. Daar kan een doorsnee strofisch lied niet mee verder. Wat een opluchting als beide letters naar huis komen en de rust wederkeert in refreinenland waar L en A koning zijn. Lalala lalala lalalalalalala lalalala lalalalala.

Mirjam de Wit zette er een heerlijk wijsje op en klaar is kees, we zijn een vrolijk liedje rijker voor jonge zingende kinderen. 

Reportage over Iedereen zingt 2022
Deel deze pagina

Reageer op deze partituur

Login of registreer om te kunnen reageren