Marcel Ponseele

1957

Biografie

Opleiding

Marcel Ponseele (°1957) studeerde moderne hobo aan de conservatoria van Brugge, Brussel en Gent. Tijdens zijn studies legde hij zich ook toe op instrumentenbouw en is nu een gerenommeerd bouwer van 18de eeuwse hobo’s.

Carrière

In 1980 was Marcel Ponseele finalist van de Musica Antiqua wedstrijd en begon hij als freelance musicus te werken voor vele orkesten en ensembles gespecialiseerd in authentieke uitvoeringen: La Petite Bande, Collegium Vocale, Orchestre des Champs-Elysées en zijn eigen ensemble Il Gardellino.

Docent

Naast de concerten gaf Ponseele talloze masterclasses in het buitenland en was hij  jaren docent aan de conservatoria van Parijs en Brussel.

Een nieuwe start

Als jong-gepensioneerde legt Ponseele zich nu toe op de muziektheorie. Sinds 2021 volgt hij les in het DKO en geniet van de cursus harmonie en schrijflabo in de klas van Christophe Goedvriend, leerkracht aan de Muziekacademie De Kunstbrug in Gentbrugge. Met zijn werkje de Grens voor 3 vrouwenstemmen en piano zet hij zijn eerste stapjes in de wereld van het muziekschrijven.

Deel deze pagina