Maxime Godfrind

1990

Biografie

Opleiding

Maxime Godfrind (Brussel, °1990) zit in eerste Bachelor compositie bij Kurt Bikkembergs aan LUCA School of Arts, Campus Lemmens Leuven. Hij kreeg een muzikale opleiding in de academies van Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe, waar hij ook als gitarist in verschillende ensembles speelde. Zijn eerste stappen in het componeren voor koor zette hij bij docenten Jeroen D’hoe en Kurt Bikkembergs.

Autodidact

Maxime leerde hoofdzakelijk zelf componeren door het empirisch verkennen van processen en technieken. Als kind groeide hij op in een omgeving van muziekliefhebbers voor wie Stravinsky, Fitzgerald, Yorke, Zappa, Ferré of Evora allemaal in gelijke mate meesters werden genoemd. Zijn verblijf van 12 maanden in Zuid-Amerika en zijn ervaring als universitair assistent in de taalkunde, hebben zijn smaak verbreed en zijn inzicht in de muzikale taal aangescherpt.

Componist

Als componist schreef Maxime soundtracks voor theater- en dansvoorstellingen. Ook is hij actief als singer-songwriter. In zijn ogen beschermt muziek tegen de uitwassen van utilitarisme en herinnert muziek ons aan de mogelijkheden van zelfbeschikking en veerkracht.

Deel deze pagina