Koorliederen uit De Groote Oorlog

De voorbije jaren kreeg Koor&Stem veel vragen over muziek uit de oorlog. Daarom selecteerden we met Bart Pilate enkele liederen uit het repertoire van Les Voix Perdues. Geert Van der Straeten bewerkte ze voor gemengd basiskoor. De bundel bestaat uit vijf bewerkingen van Engelstalige oorlogsliederen en één in het Frans voor SATB en SAB. Vanaf nu te koop in de webshop van Koor&Stem.

Vier mannen zingen over oorlog, maar vooral over vrede en verzoening. Eén man zoekt zich een uitweg uit zijn verleden. Hij zeult die oorlog al lang genoeg mee in het bloed. Opdat de mensen niet vergeten. Opdat oorlog niet het antwoord is, nooit. In een oorlog zijn er nooit winnaars, slechts verliezers. En daarvan hebben ze er heel veel in de Westhoek. Daarvan getuigen de graven, talrijk als klaprozen.
Met de grote War Poetry van Sassoon, Owen en McCrae als leidraad, zoeken de heren van het a-cappellakwartet Les Voix Perdues naar sterke harmonieën, gevoelig en confronterend, warm en tegelijk ijskoud. Zoals de gewone mensen die als soldaten uit de loopgraven opstonden en samen kerstliederen zongen...Zij zingen over oorlog, maar vooral over vrede en verzoening. Bart Pilate, de bariton van het kwartet, neemt de arrangementen voor het kwartet in handen.

Kopen in Koor&Stem webshop

Deel deze pagina

Reageer

Login of registreer om te kunnen reageren