Nieuw kinderkoorrepertoire bij Euprint

liesbeth.segers@koorenstem.be

In opdracht van Koor&Stem Gent verschenen er bij Euprint 3 nieuwe werken voor kinderkoor en piano van Jan Van der Roost, Marc Van den Broeck en Hans Helsen. De muziek werd tijdens de paasvakantie ingeoefend op de Koordagen voor Kinderen in Wetteren en gecreëerd op het toonmoment.

Ik ben blij met jou

Jan Van der Roost schreef een vrolijk lied Ik ben blij met jou op tekst van Marianne Busser en Ron Schröder. De grote sprongen in de melodie zijn niet altijd evident voor kinderen, maar klinken wel erg leuk.

Als ik nou een hondje mag

Marc Van den Broeck gebruikt met Als ik nou een hondje mag een humoristische tekst van Ted Van Lieshout over een kind dat graag een huisdier wil en zijn ouders daarvan op alle mogelijke manieren probeert te overtuigen. Dat gaat gepaard met vriendelijke, schattige, boze, brullende en strenge passages waardoor de kinderen een palet aan emoties in de muziek kunnen uiten.

Recept voor een verrassingsfeest

Hans Helsen tenslotte geeft je een Recept voor een verrassingsfeest mee, op tekst van Sien De Smet. Het refrein zingt lekker weg, maar vergis je niet. Het werk staat bol van modulaties, discanten (ad libitum) en verrassende ritmes.

Aanwinst

Alle componisten gebruiken overigens spreekkoor in hun liederen, altijd tof voor kinderen. Stuk voor stuk goede aanwinsten voor de kinderkoren, speels en toch hedendaags, melodieus met genoeg uitdaging. Verkrijgbaar bij Euprint en aanwezig in de bibliotheek van Koor&Stem.

Hier kan je achtereenvolgens Recept voor een feest, Ik ben blij met jou en Als ik nou een hondje mag beluisteren. Het resultaat na enkele dagen oefenen is meer dan behoorlijk!

Deel deze pagina

Reageer

Login of registreer om te kunnen reageren