Piet Swerts schreef soundtrack

Componist Piet Swerts zit niet stil. Voor de herdenkingen van WOI schreef hij in opdracht van de Britse overheid het werk War voor gemengd koor, dat voor het eerst uitgevoerd werd door het Vlaams Radio Koor o.l.v. Bart Van Reyn op het Gregynog Festival in juni. De tekst is van Hedd Wyn, die in 1917 in Passendale sneuvelde. In eigen land werd niet veel later The Sack of Louvain gecreëerd, een oratorium van een uur voor 4 solisten, koor en orkest waarin de gebeurtenissen in Leuven augustus 1914 verteld en becommentarieerd worden. Octopus mocht hier naast het Symfonieorkest Vlaanderen en solisten als symfonisch koor aantreden.

Binnenkort zal trouwens ook het grote publiek kunnen kennis maken met de muziek van Swerts: in september 2014 ging de film Atlantic waarvoor hij de soundstrack schreef in première op het Toronto International Film Festival. Fettah droomt over Europa. Hij vertrekt voor een kilometerslange reis over zee vanuit Marokko... op een windsurfplank. De trailer is veelbelovend.
Piet Swerts:
"Regisseur Jan-Willem van Ewijk heeft mij gevonden dankzij mijn Elegia op YouTube. Gedurende ongeveer een jaar heb ik meer dan 70 tracks gecomponeerd, waarvan er uiteindelijk 13 zijn opgenomen en 9 zijn gebruikt in de film. Twee weken voor de opnames is Musa Horti erbij betrokken, ze hadden amper een repetitie om alles in te oefenen... Nog tot vijf dagen voor de opname bleef ik sleutelen aan de muziek totdat het perfect zat. Dankzij Facebook hebben we snel alle musici bijeengekregen. Het is erg beklijvende treurmuziek geworden waarin uiteindelijk het koor een zeer grote rol speelt."
Deel deze pagina

Reageer

Login of registreer om te kunnen reageren